REFLEKSOTERAPIJA

 

Refleksoterapija temelji na povezavah med conami na stopalih ali dlaneh ter organi in organskimi sistemi v telesu. Vsak par stopal ali dlani je zrcalna slika celotnega človeškega telesa. Odseva zdravstveno stanje in je obenem ključ do sprostitve. Refleksoterapija aktivira samozdravilne mehanizme. Je zelo učinkovita naravna metoda zdravljenja in nima stranskih učinkov. Deluje na širok spekter zdravstvenih težav in je primerna za ljudi vseh starosti. Zmanjšuje stres, harmonizira, vzpostavlja homeostazo - naravno ravnovesje v telesu.

Refleksoterapija zajema širok spekter terapevtskih pristopov:

 

  - REFLEKSOTERAPIJA UŠES (20 min, 15 EUR)

  Refleksoterapija ušes je najmlajša metoda. Z njeno uporabo relativno hitro dosežemo globoko sprostitev, saj je pot od mesta, kjer apliciramo prijeme (ušesa) pa do prejemnika impulzov (možgani) najkrajša. Učinkovito vpliva na gibalni aparat in mišice. Zelo dobrodošla je za samopomoč.

  - METAMORFNA TEHNIKA (60 min, 40 EUR)

  Metamorfna tehnika je subtilna terapija aktiviranja človekovih potencialov. Z obdelavo con hrbtenice se dotaknemo prenatalnega vzorca, vzpodbudimo življenjsko silo in krepimo energijski potencial posameznika, s tem se ustvarijo pogoji za začetek procesa spreminjanja ali metamorfoze. Kot metulj, ki se razvije iz gosenice, tudi mi v sebi nosimo potenciale, ki se zaradi različnih vzrokov tekom življenja niso izrazili v svoji polnosti. Prispodoba metamorfne tehnike je tudi reka, ki od svojega izvora do izlitja v morje na svojih bregovih nakopiči marsikaj, kar preoblikuje njeno strugo, jo omejuje, plitvi in ji spreminja smer. Ob podpori metamorfne tehnike s prepoznavanjem in odstranjevanjem ovir osvobajamo svoje življenje in ga živimo polneje.

  - PROTIBOLEČINSKA TERAPIJA Z OBDELAVO ŽIVČNIH TOČK NA STOPALIH (60 min, 40 EUR)

  Pri protibolečinski terapiji obdelujemo refleksne cone živčnih točk na stopalih, kar v telesu sproži protibolečinski mehanizem, ki bolečino omili in sčasoma izbriše. S pritiskom na refleksne cone živčnih točk na stopalih pošljemo impulz po živčnih poteh, razvejanih v telesu. Ta deluje podobno kot strela na nevihtnem nebu – razelektri, sprosti živčevje in s tem posledično tudi odstrani bolečino. Metoda je uspešna pri različnih težavah lokomotornega aparata, kot so različne tendomioze, posledice starih poškodb, akutne bolečine...

  - PSIHOTERAPIJA (45 min, 50 EUR)

  Naše življenje je odvisno od naše sposobnosti izbirati in ustvarjati. Včasih so naše sposobnosti izbirati in ustvarjati zastrte s preteklimi negativnimi doživetji in bolečimi izkušnjami, kot so razočaranja, nepotrebne omejitve, izgube ali travmatski dogodki. Vse to lahko deluje na naše življenje utesnjujoče in zaviralno, ne da bi se zavedali zakaj. Psihoterapija je proces, ki ga ustvarita terapevt in stranka v varnem vzdušju in zaupljivem odnosu, kjer se skozi dialog z različnimi psihološkimi metodami lahko dotaknemo negativnih in bolečih izkušenj in tako bolje spoznamo sami sebe. Proces nam omogoča, da opustimo stare misli in vedenje, se zavemo svojih možnosti ter spremenimo naš najpomembnejši odnos – odnos s samim seboj.