REFLEKSNOCONSKA MASAŽA

 

To je terapija, ki sloni na povezavah med refleksnimi conami na stopalih, dlaneh, ušesih … ter organi in organskimi sistemi v telesu. Vsak od navedenih mikrosistemov je zrcalna slika posameznikovega telesa, njegovega zdravstvenega stanja in počutja. Neskladje v organizmu lahko z RCM zaslutimo že, ko je človek še zdrav.

Pri posamični terapiji se lahko terapevt posveti samo stopalom ali dlanem ali ušesom, lahko pa posamezne mikrosisteme poveže v celoto.

 

PROTIBOLEČINSKA TERAPIJA

 

Pri protibolečinski terapiji obdelujemo živčne končiče in njihove refleksne točke na stopalih, kar sproži v telesu protibolečinski mehanizem, ki bolečino omili in sčasoma izbriše.

Metoda je uspešna pri različnih težavah lokomotornega aparata.

 

METAMORFNA TEHNIKA

 

Terapija je zasnovana na sproščanju vzorcev, ki so nastali v prenatalnem obdobju in nas ovirajo pri uresničevanju naših potencialov. Z blagim drsenjem po conah hrbtenice sproščamo življenjsko energijo posameznika in se gibljemo od točke, kjer je, do tam, kar bi lahko bil, pravi avtor metode Gaston Saint-Pierre.

 

TERAPIJA REFLEKSNIH CON ČAKER

 

Lahko trdimo, da je že od nekdaj v nas zavedanje, da je energijsko polje, ki nas obdaja, povezano z našim zdravjem in razpoloženjem. Védenje o energijskem polju je mešanica predvidevanj in domišljije. Terapija poteka na refleksnih conah čaker bodisi na stopalih bodisi dlaneh, je pomirjujoča in krepi našo vitalno energijo.