DELAVNICE,TERAPIJE SVETOVANJE, IZOBRAŽEVANJE ZA NPK REFLEKSOTERAPEVT

maja1

Maja Vrhunc je terapevtka, ki je integrirala svoja različna znanja v metodo, ki jo imenuje

INTEGRALNA REFLEKSOTERAPIJA.

 • Kot pravnik sem se naučila probleme strukturirati
 • Kot mediator izluščiti bistvo zapletenih situacij
 • Kot psihoterapevt ločiti škodljive miselne vzorce od slabih navad
 • Kot refleksoterapevt najti POT – OD TEGA KAR SMO, K TEMU KAR BI LAHKO BILI.
 • Metoda temelji na ideji, da se naša preteklost, misli, ideje, občutki, čustva in ravnanja manifestirajo skozi naše telo. NAŠE ŽIVLJENJE JE IZKUŠNJA NAŠEGA TELESA.

  Metoda je DIAGNOSTIČNA, kar pomeni, da skozi analizo stopal, ki predstavljajo naš MALI JAZ, lahko preberemo zapis našega zdravstvenega stanja in psihičnih razpoloženj, manifestirajo našo strukturo osebnosti in telesa.

  maja2

  INTEGRALNA REFLEKSOTERAPIJA je tudi TERAPEVTSKA metoda. Vpliva na bolečinske sindrome, dviguje odpornost in nas uči ČUJEČNOSTI, se pravi kako zunanji dražljaji delujejo na naše fizično in psihično telo, s tem zmanjšuje stres in nas uči prepoznavanja in obvladovanja škodljivih mentalnih vzorcev.

  Poleg raziskovanja različnih zdravilskih pristopov se ukvarja z igranjem gonga, ki je izjemno zdravilno zvočilo za osvobajanje spon miselnih vzorcev in omejujočih miselnih navad.

  GONG je zvočilo, ki igra pomembno vlogo v ceremonijah, ritualih in notranjih popotovanjih pri vseh ljudstvih sveta. Gong je most med zvokom in zavestjo in ni samo inštrument, ampak sredstvo za preobrazbo. Ko igramo na gong se spreminjajo telo, um in duh. Naše telo postane glasbilo, ki igra za nas, melodijo, ki jo potrebujemo.

  Izdala je knjigo SREBRNE PTICE, kratke trivrstične lirike . Pisanje HAIKUJEV zaradi strukturiranosti deluje kot možganska telovadba, ohranja stik z naravo in neguje našo čuječnost

  maja3

  ODTISI STOPAL
  MI NEIZBEŽNO SLEDE
  SEDEM IN ČAKAM

  Svoje terapevtsko delovanje je povezala z vadbo TAI CHIJA in CHI GONGA, kjer spoznamo lepoto in moč skladnega giba, razumevanje energijskih potencialov človeka, ter enost telesa in duha, da lažje najdemo odgovore na večna vprašanja in gibkost za reševanje številnih življenjskih preizkušenj

  maja4

  Maja Vrhunc je ustanovitelj in direktor Inštituta za refleksologijo, jogo in psihoterapijo, kjer se ukvarja s psihoterapevtskim svetovanjem, refleksopsihoterapijo in masažo stopal.

  Deluje kot predavatelj na šoli za terapevte Vital, za pridobitev Nacionalne poklicne kvalifikacije refleksoterapevt/ka.

  Sodeluje pri številnih izobraževanjih za odrasle v programih o stresu in zdravem načinu življenja,pri izobraževanju mlajših za delo s starejšimi, ter v delavnicah za tretje življenjsko obdobje pri Javnem zavodu Cene Štupar.

  Maja Vrhunc je avtorica Učbenika za refleksnoconsko masažo. Še naprej se uči z delom pri starostnikih, otrocih z avtističnimi motnjami in drugimi razvojnimi težavami.