GONG

 

Zvok je primarni in najmočnejši prenašalec informacij. Ker smo mi sami vibracija in smo odraz vesolja, planetarni gongi vzburijo vse naše strukture, zvok se igra z našim telesom in deluje na strukturo naših molekul, tudi skeletnih. Gong deluje na telo kot na inštrument, ki ga igra, pri čemer mi sami ustvarjamo lastno melodijo in vzdušje. Čutimo premik in jezik zvoka in doživljamo bogastvo komunikacije s samimi seboj in z lastnimi občutji.

Zvok nosi določeno frekvenco, telo jo prepoznava in se ji odziva. Vsi imamo celični spomin kaj lahko z zvokom dosežemo - zavedanje, da nas lahko odvede na področja, kamor razum ne more. Zvokov gonga se ne da kategorizirati, temveč ga je potrebno doživeti, gonga se ne da poslušati, potrebno se je v njem okopati – brez naprezanja, nadzora in namernega delovanja.

Zvok gonga deluje na obe polovici možganov, posledica njegovega delovanja pa je pospešeno izločanje strupov, stimuliranje žlez z notranjim izločanjem in hormonov, zmanjševanje bolečine in prijetna sproščenost.